Alles wat je moet weten om door te breken

Home / Artikel / Alles wat je moet weten om door te breken

Alles wat je moet weten om door te breken

Alleen met doorzetten kom je verder

Heb je moeite met doorbreken in de muziek? Blijft het lastig om de aandacht te trekken van de professionals en je fanschare uit te breiden? Gelukkig heb je de sleutel tot jouw doorbraak in de muziekwereld zelf in je hand.

Wacht niet op goedkeuring

Ga uit van je eigen kracht en creativiteit. Wacht niet op andermans goedkeuring om met je ideeën aan de slag te gaan. Door pal achter je idee te staan en continue stappen te blijven zetten om deze te realiseren laat je zien dat je daadkracht hebt en het vermogen hebt om iets voor elkaar te krijgen. No matter what. Je laat zien dat jij een artiest bent met een duidelijk doel voor ogen en beschikt over doorzettingsvermogen dat nodig is om je doel te bereiken. Met je doorzettingsvermogen laat je zien dat jij iemand bent die niet zomaar uit het veld geslagen wordt en dat er op jou gebouwd kan worden. Dat is wat de professionals in de muziek graag zien; een artiest met een duidelijke visie, de kracht om dingen voor elkaar te krijgen en vooral de verantwoordelijkheid neemt om alles goed voor elkaar te hebben. Met een flierefluiter kunnen ze niet samenwerken. Als jij alles op orde hebt en er vol voor gaat zal je eerder op dat grote podium staan dan die sukkel die z’n afspraken niet nakomt en er elke keer een potje van maakt. Dus; ga vooral niet je tijd zitten verdoen met wachten op anderen, maar zorg dat je een duidelijk eigen stempel drukt op muziek, een duidelijk doel voor ogen houdt en er vol voor gaat. Daarmee laat je zien wat je in huis hebt. Daarmee trek je de aandacht. Niet alleen van je fans, maar ook van de professionals. Daarmee kom je verder.

Blijf jong, blijf gretig

Weet je nog? Vroeger kon je de hele wereld aan. Jouw muziek ging het helemaal maken. Hou dat gevoel vast. Hou vast aan die gretigheid. Nu je ouder en wijzer bent sluit je wellicht vaker compromissen, maar als je jezelf te veel wegcijfert blijft er van die jonge gretigheid weinig meer over. Om boven dat maaiveld uit te kunnen steken moet je wel de ballen hebben om boven de meute uit te stijgen. Dat doe je niet door altijd maar toe te geven aan anderen en doen wat de rest ook doet. Blijf bij je jongere zelf die wel wist hoe het allemaal in elkaar stak en eigenwijs genoeg was om z’n eigen ideeën door te drukken. Gebruik die jonge naïviteit om je creativiteit en doorzettingsvermogen een boost te geven, zodat je daarmee je doorbraak kan forceren. Door jong en gretig te blijven zet je makkelijker alles op alles om jouw dromen om door te breken met je muziek waar te maken. Gelukkig heb je inmiddels wel de wijsheid in pacht om een fatsoenlijk gesprek met een booker of een label te kunnen voeren en weet je hoe je je professioneel moet opstellen. Die combinatie helpt je verder.

Breng je muziek nu uit

Klein is goed genoeg. Het doel is om je muziek over de bühne te krijgen en fans aan je te binden. Zorg dat je dan ook met regelmaat iets nieuws van jezelf laat horen door muziek uit te brengen. Stapels muziek “op de plank hebben” liggen die niemand hoort is funest voor je muzikale doorbraak. Door alsmaar je muziek op te blijven sparen om “ooit” op een album te zetten raak je in de vergetelheid en kom je geen stap verder. Maak het album dat je op dit moment kan betalen. Als dat betekent dat je maar drie, of zelf zelfs maar één nummer in de studio kan opnemen, dan doe je dat. Maak dat album. Breng het uit. De volgende keer heb je daardoor misschien meer budget beschikbaar, maar blijft niet wachten. Het heeft geen enkele zin om acht jaar lang te sparen voor een 8-track album, terwijl je in diezelfde acht jaar ook elk jaar een single had kunnen uitbrengen. Wat denk je dat meer oplevert? Waar denk je dat je meer plezier aan beleeft? Acht jaar lang niet van je laten horen en daardoor niemand aan je te binden, of elk jaar weer met een nieuwe kick-ass track komen waar je fans al maanden op social media aan het anticiperen zijn. Dat grote album komt wel tegen de tijd dat je budget groot genoeg is, maar ga daar niet op zitten wachten.

Alleen met doorzetten kom je verder

Ga niet zitten wachten op iemands goedkeuring. Blijft jong en gretig en zorg ervoor dat je continu je muziek uitbrengt. Alleen dan blijf je als artiest “hot” en “in the picture”. Door steeds weer met iets nieuws te komen blijf je de aandacht vasthouden, trek je de aandacht van de professionals om je heen en laat je zien dat jij er ook tussen hoort. Alleen daarmee til je je muzikale carrière naar het volgende niveau. Doorbreken is een proces met veel stappen. Dan is het vooral belangrijk dat je plezier hebt in het maken van muziek en bij het zetten van elke stap. Hoe klein of hoe groot die stap ook is. Je zult de ene na de andere moeten blijven zetten.

Essentiële muziekvideo voorbereiding

Nog meer handige tips lezen? Lees dan ook het GRATIS handboek ESSENTIËLE MUZIEKVIDEO VOORBEREIDING

In dit overzichtelijke handboek lees je veel waardevolle tips die je helpen tijdens de voorbereidingen van je muziekvideo productie. Download direct het gratis handboek.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts
Commentaren
  • Thatguy

    Hoe is dit ALLES dat je moet weten om door te breken? Je zegt alleen een paar keer op verschillende manieren dat je moet doorzetten en vaak wat van je moet laten horen. Geen slechte punten, maar een beetje misleidende titel. Dit had je veel korter kunnen zeggen en nog veel meer nuttige tips kunnen toevoegen.

Geef commentaar

LEGENDS of ROCK Tribute Tour in De Effenaar 2017: AftermovieDress Up Town - Prince Charming