Anybody: Seven Seas – Visual effects breakdown

Home / Backstage / Anybody: Seven Seas – Visual effects breakdown

Anybody: Seven Seas

Een korte visual effects breakdown

De zanger van Anybody liep al een tijd rond met het idee om een muziekvideo te schieten aan boord van de Titanic. Door gebruik te maken van een  green screen, fotomateriaal en een zorgvuldige plaatsing van licht bij de verschillende shots kon de zanger naadloos in het fotomateriaal verwerkt worden, om zo de indruk te wekken dat hij alleen aan boord is van een spookachtig verlaten passagiersschip. Al het geschoten videomateriaal is eerst in Adobe Premiere gemonteerd en via dynamic links rechtstreeks in Adobe After Effects bewerkt.

Het gebruikte fotomateriaal is bewerkt met Adobe Photoshop om uit de originele foto’s de haven en mensen in de achtergrond te verwijderen en hier en daar nog wat details weg te poetsen. Door van de foto’s niet alleen als totaalbeeld te gebruiken, maar ook van de foto verschillende uitsneden te maken konden op een locatie meerdere camerastandpunten ingenomen worden. Hierdoor blijft de montage, ondanks dat de camera op statief stond toch dynamisch aanvoelen. Een minimale camera-shake in de post-productie geeft ook net even een klein beetje beweging aan het beeld.

Om de scherptediepte van de achtergrondfoto’s aan te laten sluiten bij het cinematografische karakter van de videobeelden is met Adobe Photoshop voor elke achtergrond handmatig een diepte kaart getekend. Door de foto’s over te trekken en met grijstinten aan te geven hoe ver een bepaald punt van de camera is kan Adobe After Effects die informatie gebruiken om de foto geleidelijk onscherper te maken. In theorie werkt het prima, maar in de praktijk viel het resultaat toch hier en daar iets tegen.

De groene gloed op de zanger als gevolg van de reflectie van het licht op de groene achtergrond was geen probleem omdat in de post-productie de uiteindelijke video volledig in een lichte sepia-tint heeft gekregen. Dat scheelde een hoop werk in de kleurcorrecties. De filters die uiteindelijk voor de oude, beschadigde film-look zorgen zorgen ervoor dat de videobeelden en achtergrondfoto’s nog meer in elkaar overvloeien.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Cate Rox: Flames - Behind the Scenes7 dingen die ik leerde van mijn eerste muziekvideo