Bleeding Gods: From Feast To Beast – Achter de schermen bij de opnames

Home / Backstage / Bleeding Gods: From Feast To Beast – Achter de schermen bij de opnames

Bleeding Gods: From Feast To Beast

Achter de schermen bij de opnames

We hebben het nog even een tijdje geheim moeten houden, maar nu kunnen we eindelijk foto’s van achter de schermen bij de opnames van Bleeding Gods vrijgeven. Deze fantastische metalband had net getekend bij Nuclear Blast, een van de grootste metal labels ter wereld. Vandaar dat alles nog even onder de pet gehouden moest worden. Nogal een big deal, maar dat begrijp je natuurlijk wel. Niet alleen voor de band, maar ook voor ons.

We waren dan ook erg trots dat Bleeding Gods ons had geselecteerd om voor het nummer “From Feast To Beast” de muziekvideo te produceren. Voor de band hangt er een hoop van de videoclip af en ze wilde dan ook de best mogelijke kwaliteit in huis halen. De videoclip moest de dynamiek van de band goed uitstralen en daarmee een uitstekend visitekaartje zijn om de band op wereldniveau te kunnen promoten. Extra uitdaging daarbij was dat de videoclip het liefst “gisteren” al klaar moest zijn, omdat de albumrelease ook al aanstaande was. Gelukkig wist Bleeding Gods ook wat doorpakken betekent en deed zelf ook een flinke duit in het zakje van de productie. Binnen een week na onze eerste bandmeeting in dB’s in Utrecht was alles van locatie, pyrotechniek, visagie en instrumentaria tot in de puntjes geregeld en konden we volop los gaan bij de opnames.

We hadden er samen voor gekozen om in deze eerste muziekvideo ons puur te richten op de dynamiek en het visuele spektakel van de band. Geen verhaal of concept, gewoon puur, BAM, de band. Maar dan wel zo dat het van je beeld af spettert en de aandacht van de kijker kan vasthouden tot voorbij de laatste minuut. Er werd op de set dan ook flink met vuur geblazen en hield iedereen bijna een whiplash over van het headbangen. De gitaristen verlieten niet alleen met bloederige make-up, maar ook met letterlijk bloedende handen het toneel. Zo’n geweldige performance hadden ze keer op keer, take na take neergezet.

Bleeding Gods is zeker een band om in de gaten te houden.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Bleeding Gods: From Feast To BeastSolarfall 2017: Aftermovie