Breid je netwerk uit en blijf in ieders achterhoofd geprent staan

Home / Artikel / Breid je netwerk uit en blijf in ieders achterhoofd geprent staan

Breid je netwerk uit en blijf in ieders achterhoofd geprent staan

Dan ben je de eerste waar ze aan denken

Labels zien je niet staan, reageren niet op je e-mails en je komt geen spat verder. Ondertussen zijn andere bands wel lekker bezig, maar jij nog niet. #@&%!

Zolang je nog onbekend bent bij de labels zullen ze je ook niet zien staan. Dat maakt het lastig om direct met een label in contact te komen. Zolang jij nog niet top-of-mind bent blijf je op de grote stapel belanden en zal er niet naar je geluisterd worden. Als je al antwoord krijgt is het veelal een e-mail template met standaard afwijzing.

Jij kent de labeleigenaren nog niet persoonlijk en zij kennen jou niet. Via het voorportaal contact leggen heeft dan ook geen zin, want iedereen staat al aan die deurbel te jengelen. Daar ben je één van de velen en kun je achteraan een nummertje trekken.

Wat het alleen zo vervelend maakt is dat als je geen contact kan leggen met een labeleigenaar het nog altijd verdomd lastig blijft om überhaupt je album over de wereld verspreid te krijgen. Als je bij een label zit die goede afspraken heeft met een distributeur kan je album gemakkelijk de grenzen over en is een tour in het buitenland al een snelle volgende stap.

Maar zo ver is het nog lang niet. Dan moet je natuurlijk wel eerst getekend hebben, maar zolang je nog geen contact kan leggen blijf je maar een beetje aanmodderen. Geen label, geen distributie. Geen distributie, geen verkoop en ga zo maar door.

De enige manier om écht ontdekt te worden is door ervoor te zorgen dat je er altijd en overal bij bent. Zorg dat je naam overal bekend is en dat je je gezicht vaak laat zien. Blijf jezelf onophoudelijk op een positieve manier in de kijker spelen. Onderhoud nauw contact met andere bands die al wél bij een label getekend hebben. Vaak heeft een band vroeger hetzelfde doorgemaakt als waar jij nu doorheen gaat en is daardoor veel makkelijker te benaderen. Vraag naar hun ervaringen en hoe zij daar mee om zijn gegaan. Stel een samenwerking met de band voor en probeer zo af en toe een gastoptreden los te peuteren. Blijf vooral actief en positief bij de band betrokken.

Verwacht niet direct dat je na het eerste biertje al meteen binnen bent. Netwerken is een langdurig proces, waarbij je vooral in het begin eerst veel moet geven. Vraag waar je mee kan helpen en waar ze naar op zoek zijn. Vroeg of laat trek je de aandacht van het label, of kun je vragen of ze je willen introduceren. Als je op aanraden van iemand anders wordt voorgesteld, dan zul je veel sneller geaccepteerd worden dan dat je dat via de brievenbus probeert. Ook daarbij geldt weer dat je niet meteen een platencontract wil hebben.

Ga de dialoog aan en vraag haarfijn door waar een label naar op zoek is. Dan weet je precies wat je moet doen om de aandacht te kunnen trekken en wordt het een stuk eenvoudiger om met de juiste mensen in contact te komen.

Samenvatting

Zolang niemand weet wie jij bent zal er ook niemand naar je toe komen. Fans niet en labels niet. Wil je in de wijde wereld door kunnen doorbreken, dan ben je voor je distributie toch afhankelijk van een label. Daar zul je dan toch écht eerst op moeten vallen, maar via de voordeur is het je niet gelukt. Logisch, want dat lukt bijna niemand. Pap aan met bands die al bij een label getekend zijn. Zij weten waar je doorheen moet om bij een label terecht te komen. Als je je maar lang genoeg proactief blijft inzetten trek je op een gegeven moment wél de aandacht.

Zet nu de volgende stap naar het trekken van volle zalen.

Wil jij succesvol worden met je band? Wil jij een platencontract bij een label binnenslepen? Wil jij groot worden en meer geld verdienen met je band? Wil jij regelmatig voor volle zalen kunnen optreden?

Werk dan volop aan de professionalisering en promotie van je band en mobiliseer je fans om naar je toe te komen.

Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan jij nu het volgende doen!

Alléén als jij écht wilt doorbreken bied ik jou een uur gratis coaching, waarin we jouw grootste uitdaging van dit moment bij de hoorns grijpen. In dat uur smeden we een krachtig plan waarmee jij de wereld gaat veroveren en kan doorbreken met je band.

Essentiële muziekvideo voorbereiding

Nog meer handige tips lezen? Lees dan ook het GRATIS handboek ESSENTIËLE MUZIEKVIDEO VOORBEREIDING

In dit overzichtelijke handboek lees je veel waardevolle tips die je helpen tijdens de voorbereidingen van je muziekvideo productie. Download direct het gratis handboek.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

STEENkoud: Sociaal MediaalResurrect Tomorrow: Slavers Crown - Behind the Scenes