Cate Rox: Flames – Visual effects breakdown

Home / Backstage / Cate Rox: Flames – Visual effects breakdown

Cate Rox: Flames

Een korte visual effects breakdown

Het concept voor de video “Flames” van Cate Rox was een leuke uitdaging. Een van de eerste ideeën voor de video was om onderhuids een vuur te laten ontstaan dat op een gegeven moment uitbarst en een volledige hotelkamer in brand zet.

Om het effect van het interne vuur van Cate te realiseren is gebruik gemaakt van Adobe After Effects composities met flink wat lagen. Door de bewegingen van de huid van Cate in Mocha te volgen kon de vervorming van de huid worden gebruikt om fotomateriaal van aderen te vervormen. Door de toevoeging van subtiele trillende vervorming en stockbeelden van damp werd het het effect van warmte versterkt.

Met name in de droombeelden van Cate, waarin de hotelkamer op onnatuurlijke wijze vlam vat, was een grotere uitdaging. De ruwe beelden in de hotelkamer waren met de hand geschoten en moesten dan ook eerst getracked worden voordat de vlammen er laag voor laag aan toegevoegd konden worden. De vlammen zijn verdeeld in verschillende achtergrond- en voorgrondlagen, afgewisseld met rook en warmtevervormingen. Om het contrast tussen de werkelijkheid en de droombeelden van Cate te vergroten en het gevoel van warmte nog verder te versterken zijn de kleuren flink opgeschroeft.

Om de illusie te wekken dat het tweetal midden in de brandende hotelkamer zit, moesten beide acteurs frame voor frame vrijstaand gemaakt worden. De vrijstaande beelden zijn in de compositie tussen de videolagen van vuurzee geplaatst. De vuurzee is opgebouwd uit verschillende lagen van brandende stukken MDF. Voor de fragmenten waarin Cate in brand staat, zijn haar gezicht, armen en schouders individueel van elkaar getracked in Mocha om het vuur met haar bewegingen mee te laten vervormen en haar contouren te laten volgen.

Ook de beelden van de zanglijn van Cate zijn onderworpen aan beeldbewerking. De beelden van de ministudio die we in de hotelkamer hadden opgebouwd zijn aangevuld met stockbeelden van gloeiende sintels en lichteffecten om het geheel een krachtiger karakter te geven.

Wellicht een leuk detail: de borrelende verf op de deur van de gloeiend hete hotelkamerdeur was in werkelijkheid pruttelende appelstroop in een koekenpan. Deze beelden zijn op de orginele videobeelden van de hotelkamer geplaatst en aangevuld met rook.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

STEENkoud: Liefde (No Gordon) opnames7 manieren om ideeën voor je muziekvideo te genereren