Dress Up Town: Prince Charming – Achter de schermen bij de opnames

Home / Backstage / Dress Up Town: Prince Charming – Achter de schermen bij de opnames

Dress Up Town: Prince Charming

Achter de schermen bij de opnames

De opnames van de muziekvideo Prince Charming met Dress Up Town begonnen al vroeg bij Kasteel Groeneveld. Moest ook wel, want we hadden een overvol programma met twee draaidagen, vier locaties en een paar strakke deadlines op de locaties. Gelukkig waren er een hoop helpende handen en wist iedereen precies wat er moest gebeuren. Terwijl wij druk bezig waren met het opbouwen van de set hadden de roadies alle gear al bijna uitgepakt en zat Myu al bijna vol in de visagie.

De eerste scène met Myu stond er vrij vlot op en konden we gelijk door met alle butlers. Er waren aardig wat gescripte acties die we op de muziek synchroon moesten krijgen. Gelukkig had iedereen in de band zich goed voorbereid en alles goed geoefend. Daardoor konden we vrij efficient te werk gaan en stonden de takes er bijzonder snel op. Altijd fijn als een band zich serieus en goed voorbereid. Bij deze clip was dat zeker nodig. Er waren aardig wat kostuums en attributen nodig om het script vorm te geven en tot leven te laten komen.

Naast de gescripte delen hebben we uiteraard ook een bandshoot gedraaid. Wat zeg ik? We hebben zelfs drie bandshoots gedraaid op verschillende locaties en in verschillende kostuums. Het tweede deel van de eerste draaidag hebben we in de bruidsuite van Kasteel Sterkenburg doorgebracht. Dit was echt een prachtige locatie om te draaien en sloot perfect aan op het script. Wat we daar gedraaid hebben houden we nog even onder de dekens.

Dag twee begon in het vertrouwde Gouda, langs de grachten bij De Spiegeltent. Het was even wennen dat alles er op het eerste gezicht symmetrisch uitziet, maar in werkelijkheid verre van dat is. Dat was even knarsetanden bij de perfectionisten onder ons. Echter, de grootste uitdaging was om onszelf niet terug te zien in de gigantische hoeveelheid spiegels die rondom in dit karakteristieke pand in de muren verwerkt waren. Voor de laatste scènes zijn we een fotostudio ingedoken.

Wil je weten wat we nog meer gedraaid hebben? Hou dan onze blog in de gaten voor meer foto’s en videobeelden van achter de schermen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Legends Of Rock Festival 2017 EffenaarWalter (Dress Up Town) recommends Sebastiaan Spijker