God Dethroned: Illuminati – Visual effects breakdown

Home / Backstage / God Dethroned: Illuminati – Visual effects breakdown

God Dethroned: Illuminati

Visual effects breakdown

In de videoclip van Illuminati wordt een priester onthoofd. Om voor de hand liggende redenen hebben we gebruik gemaakt van een green screen om dat voor elkaar te krijgen. Daar was de acteur die de priester speelde ook wel blij mee.

Naast de onthoofding zijn er in de videoclip van God Dethroned nog meer beelden bewerkt om de juiste sfeer neer te zetten. De opnames waren namelijk gedaan in monumentale panden, waar we geen open vuur konden gebruiken of te veel mochten verbouwen. In plaats daarvan hebben we tijdens de opnames gebruik gemaakt van elektrische fakkels, waar later in de post-productie digitaal vlammen op gezet zijn. Tevens zijn in de achtergrond een hoop hedendaagse dingen zoals lampen, bedrading en storende elementen digitaal weggepoetst om het huis van de Grand Master een authentieker karakter te geven. Ook de catacomben zijn digitaal aangevuld om alle grafkisten te kunnen herbergen.

De transformatie die Michiel doorgaat in de video is tot stand gekomen door een combinatie van make-up en digitale compositie in After Effects, om hem van mummie weer langzaam tot leven te wekken.

Welke special effects gaan we in jou videoclip neerzetten?

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Voracious Scourge: Heaven’s Scorched