Into The Grave 2018: Aftermovie

Home / Releases / Into The Grave 2018: Aftermovie

Into The Grave 2018: Aftermovie

Twee dagen snoeiharde metal met hier en daar een spatje regen

Dit jaar werd het festival geopend door Toxic Shock en de stemming zat er gelijk weer goed in. De dag begon zonnig toen de eerste metalliefhebbers het plein in het centrum van Leeuwarden op stroomden. Direct daarna nam Toxic Holocaust het stokje over en werd de circlepit direct al een stuk groter. Er werd direct al flink over de menigte gesurft, want gelukkig mak je bij dit feest nog gewoon crowdsurfen. De Poolse band Decapitated zweepte de pit nog een stuk verder op. Daar kan prutser Ronny Flex nog een puntje aan zuigen. Het bier vloeide rijkelijk. Inmiddels had de neerslag Leeuwarden bereikt, maar dat nauwelijks invloed op de feeststemming. De Duitse Orden Ogan hielt ondanks de regen de stemming goed vast voor Neerlands Delain. De flinke regenstorm  zorgde helaas voor wat storing op het podium, waardoor een paar nummers uit de set geschrapt moesten worden. Ondanks het kleine tussentijdse oponthoud knalde Delain volop van het podium. Gojira sloot in de stortende regen de eerste dag van het festival af met een geweldig optreden. Door de regen droeg de lichtshow zelf tot ver buiten het festivalterrein, zodat in de weide omstreken het fantastische feest zichtbaar was.

Dust Bolt opende al vroeg op de middag de tweede dag en direct wervelde de circlepit weer woest in het rond. Ook Goatwhore liefhebbers lieten zich niet door een klein drupje tegenhouden en gingen compleet los in Leeuwarden. Toen stak de zon weer op en was het de beurt aan de fantasy verhalen van Gloryhammer. Dying Fetus ramde er direct daarna hard met gestrekt been in en het was gelijk weer druk in de moshpit. Daarna werd het podium vrijgemaakt voor Suicidal tendencies. Het bleef niet lang leeg op het podium toen de band het publiek opriep mee te doen met de laatste nummers van de set. De grote pret was van de gezichten van de podiumgangers af te lezen. Aansluitend betrad het iets melancholiekere Paradise Lost het podium en werden flink wat klassiekers naar boven gehaald. Daarna was het de beurt aan At The Gates en konden we als vanouds beuken in de pit. Gevolgd door het snelle gitaarwerk van Children Of Bodom werden we klaargestoomd voor de hoofdact van het festival. Alle registers werden door Behemoth open getrokken en werd er flink wat gas verstookt tijdens de vuurshow. De warmte van de vlammenzee was tot ver achterin de moshpit nog te voelen. Wat een show kunnen die mannen neerzetten.

Into The Grave blijft een geweldig festival en wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

Like ons op Facebook

Geen moment van ons missen?

Regelmatig posten we updates van waar we mee bezig zijn. Like ons op Facebook en mis niets! Vergeet ook niet de andere bandleden over ons te vertellen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Ontdek het geheim van de smitDoc’s Metal Cruise 2018 (Aftermovie)