Nightqueen: Lady Fantasy – Visual effects breakdown

Home / Backstage / Nightqueen: Lady Fantasy – Visual effects breakdown

Nightqueen: Lady Fantasy

Een korte visual effects breakdown

Het decor voor de eerste muziekvideo van Nightqueen werd in 2011 gevormd door kasteel Vianden in Luxemburg. Het prachtige middeleeuwse kasteel bood alle ruimte om de droomwereld van de muziekvideo voor Lady Fantasy gestalte te geven. Het verhaal speelde zich af in de vele verschillende kamers die het kasteel rijk is.

De vlam van de brandende kaars die in het scenario van de videoclip stond hebben we later in de post-productie toegevoegd, zodat we tijdens de opnames niet met open vuur tussen alle brandbare inboedel van het kasteel hoefde te lopen. Verder zijn alle overdag geschoten beelden bewerkt om als een semi-nacht in een droomwereld over te komen.

In een groot deel van de exterieur beelden is hebben we in de achtergrond nog het nodige aan moderne bouwwerken weg gepoetst en donkere lucht toegevoegd. Ook aan het interieur hebben we op een aantal plekken wat veranderingen aangebracht. In de scène waarbij Keely door een gang rent, stevent ze in werkelijkheid af op een blinde muur. Later in de post-productie is daar een foto van een deuropening op gezet, samen met een berg aan stof, gruis en brokstukken van het instortende pand.

Het “Lady Fantasy” schilderij waar de track op gebaseerd is spat in de videoclip uiteen in een waterval. Hoewel de initiële uitspatting daarvan voornamelijk in post-productie is gerealiseerd heeft Keely tijdens de opnames flink wat emmers water over haar heen gehad om het close-up shot te kunnen draaien. Hoewel we de beelden met de grote vogelspinnen die over Keely moesten kruipen live hadden kunnen filmen, hebben we na veel overleg toch maar voor een green screen gekozen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Apophys behind the scenes