Resurrect Tomorrow: At The End – Achter de schermen bij de opnames

Home / Backstage / Resurrect Tomorrow: At The End – Achter de schermen bij de opnames

Resurrect Tomorrow: At The End

Achter de schermen bij de opnames

In het rijtje van meest vette locaties om een muziekvideo te schieten, scoort de plek waar we de shoot van Resurrect Tomorrow gedraaid hebben bijzonder hoog. De bandshoot was onder de vleugel van een heuze Boeing 747. Hoe gaaf is dat? Dit was wel een van de meest unieke locaties voor een videoshoot. Weer eens wat anders dan een oude fabriek.

Het concept voor de videoclip voor At The End heeft een duidelijk aviation thema. Om dat kracht bij te zetten vonden we dat de performance van de band ook bij een vliegtuig geschoten moest worden. Het idee was leuk, maar regel dan maar even een vliegtuig. Dat had toch iets meer voeten in de aarde dan we eerst dachten. Er zitten nogal wat haken en ogen aan om zo’n toestel te regelen. Doorgaans heeft een operationele kist op een vliegveld een korte turnaround tijd, want elk moment dat een vliegtuig op de grond stilstaat kost dat geld. Aangezien je een band shoot ook niet “even tussendoor” doet en dat er logistiek ook nogal wat bij komt kijken was het geen optie om onder een operationeel toestel te staan. Gelukkig konden we uitwijken naar  het Aviodrome, waar een oude Boeing 747 tentoon wordt gesteld. Dat ding staat stil en gaat nergens meer naartoe. Daar konden we dan ook wat rustiger de tijd nemen om de hele backline op te bouwen en de band op te stellen.

Als bij toeval trok er net als bij de vorige videoshoot een miezerbui over. We dachten droog te staan onder de buik van het toestel, maar zo’n ding is groot. Maar dan ook echt groot. Uiteindelijk ving het vliegtuig toch behoorlijk wat water op en dat liep langs de ronding van het toestel dan ook weer precies op de plek waar wij dan weer stonden. Met een beetje schuiven en tactisch herplaatsten van de drumkit en backline stonden we precies tussen de vele regenstraaltjes in. en konden we volop knallen. Net als de vorige keer speelde de band live, waardoor de performance er mega-energiek uit knalde.

We kijken nu alweer uit naar de volgende shoot met deze mannen! Blijf ook op de hoogte en volg Resurrect Tomorrow op Facebook.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

For Evigt Volbeat Tribute: PromoDynamo Metal Fest 2018 (Aftermovie)