Robby Valentine: The Queen Album – Promo release

Home / Releases / Robby Valentine: The Queen Album – Promo release

Robby Valentine: The Queen Album

Promo release

In November 1975 was Robby Valentine 6 jaar oud toen hij betoverd werd door “Bohemian Rhapsody” op televisie. Eerder dat jaar was hij begonnen met piano lessen, maar het was pas nadat hij Freddie Mercury had gezien, dat hij precies wist wat hij later wilde worden. Voor zijn verjaardag dat jaar in december kreeg hij van zijn oma een LP van “A Night at the Opera” van Queen. Hij leerde de nummers op de piano, werd lid van de fanclub en verzamelde alles van zijn helden wat maar binnen zijn bereik lag en ging naar hun shows wanneer zij in Nederland optraden.

Als kind zei hij al tegen zichzelf: “Freddie Mercury’s stem en de muziek van Queen zijn de mooiste dingen je ooit zult horen op deze planeet.”

Vandaag de dag denkt hij er nog precies zo over. Queen coveren is als heiligschennis. Jarenlang kon hij de verleiding weerstaan. Bang om de magie voor hemzelf te verpesten. Bang voor de hoeveelheid werk. Bang voor het antwoord op de vraag: “Waarom?” Niemand ter wereld kan het beter dan Queen. Welke idioot probeert de Mona Lisa na te schilderen?

In 2011 vond Robby dat hij er gek genoeg voor was. Dat resulteerde in “A Tribute to Queen,” gevolgd door “A Tribute to Queen 2” in 2012. Die twee albums samen, plus vijf nieuwe nummers en twee heropnames maken dit een bijna 80 minuten durend tribute aan Queen. Afgezien van “Under Pressure” komen alle songs uit de jaren zeventig, zijn favoriete Queen-tijdperk. Hij probeerde zo dicht mogelijk bij de originelen te blijven, maar tegelijkertijd ook een persoonlijke feel toe te voegen. Het nauwgezet uitzoeken van alle arrangementen, het opnemen van alle instrumenten en inzingen van alle vocalen heeft hem veel hoofdpijn en frustratie bezorgd, maar bovenal veel genoegdoening en plezier. Het bracht hem nieuwe magische Queen momenten die hij als regulier luisteraar niet eerder had meegekregen. Zijn bewondering en adoratie voor Queen is er alleen maar door gegroeid en de magie is voor hem sterker dan ooit.

Wanneer mensen Robby Valentine Queen horen spelen doen ze vaak de aanname dat hij veel partijen van YouTube heeft geript of iets dergelijks, maar niets is minder waar. Als multi-instrumentalist van zijn kaliber, heeft Robby minutieus alle delen van de nummers zelf ingespeeld. Dus als je een van de tribute albums luistert, of een concert bezoekt en iets hoort op de backing tapes, kun je er zeker van zijn dat het Robby is die je hoort. Zoals je ziet, is het veel werk om een one-man band te zijn in de studio. Vooral wanneer je Queen covert. Gelukkig is dat Robby wel toevertrouwd. Maar in plaats van enkel een Greatest Hits verzameling te maken, duikt Robby ook graag in album-juweeltjes, en de favorieten van de fans zoals “Lily of the Valley” of “The Millionaire Waltz.” Om welk onderdeel van een Queen nummer dan ook te kunnen spelen is veel kunde en vakmanschap vereist. Gelukkig beschikt Robby over de virtuositeit om dit te kunnen verwezenlijken. Ook heeft hij heeft er vele uren werk in moeten steken, om er zeker van te zijn dat hij ieder aspect recht deed… omdat alleen het beste goed genoeg is voor Queen.

Met de langdurige liefde van het publiek voor de muziek van Queen, dat zich vooral laat zien in de enorme belangstelling voor de film “Bohemian Rhapsody,” houdt iedereen tegenwoordig wel van een beetje Freddie. Een duidelijke uitzondering op Robby zijn one-man-band opstelling is die tijdens liveshows. Hij wordt daarbij altijd bijgestaan door de leden van zijn band Valentine, die regelmatig door Europa touren en net terug zijn van een succesvolle tour in Japan. Robby’s keuze om covers te spelen gaat niet ten koste van zijn eigen werk, wat blijkt uit het door de critici bejubelde “Bizarro World” en het recentere “The Alliance.”

Like ons op Facebook

Geen moment van ons missen?

Regelmatig posten we updates van waar we mee bezig zijn. Like ons op Facebook en mis niets! Vergeet ook niet de andere bandleden over ons te vertellen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Devi Hisgen (Cthuluminati) raadt Sebastiaan Spijker aan7 manieren om zelf krachtige promotievideos te schieten