Sinister: Neurophobic – Visual effects breakdown

Home / Backstage / Sinister: Neurophobic – Visual effects breakdown

Sinister: Neurophobic

Visual effects breakdown van een aantal compositie beelden

Sinister’s muziekvideo Neurophobic bestaat voor een groot deel uit compositieshots om het verhaal tot leven te wekken. Je hebt al een blik achter de schermen gekregen bij de opnames en op de foto’s achter de schermen had je waarschijnlijk het groene scherm ook al een paar keer voorbij zien komen.

Met zo’n complex gelaagd verhaal, waarbij een non (of is het nu een psychiatrisch patient?) na het drinken uit een mysterieuze graal de meest bizarre gebeurtenissen doormaakt was een groen scherm onvermijdelijk. (Zeker ook omdat we binnen ons budget geen kerk konden vinden die medewerking wilde verlenen met het scenario waarbij een bloedspuwende non knock-out zouden slaan, waarna satanische rituelen met haar uitgevoerd zouden worden zodat ze geboorte aan zichzelf zou kunnen geven.) Dus… met groen kun je leuke dingen doen.

In deze visuele breakdown zie je van een aantal composities hoe ze tot stand zijn gekomen. Om de achtergrond gestalte te geven hebben we gebruik gemaakt van veel foto-materiaal dat we stiekem op locatie hadden geschoten. Ik ben benieuwd of je het interieur van de kerk kan herkennen. Zoals je kunt zien in de breakdown kwam het stunt-matras overigens ook goed van pas. (Jazeker, Laura Guldemond heeft in deze video al haar eigen stunts zelf gedaan.) Met wat poetswerk is de post-productie hebben we dat ding laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Zo zie je ook meteen dat alle rook en explosies stiekem toch niet echt waren. Volgende keer misschien. (Als we niet binnen onder een rookmelder aan het draaien zijn.) De beelden met Laura onder water zijn overigens wel écht met een onderwater camera geschoten. Daarvoor hebben we daadwerkelijk een duik in het zwembad genomen. We hoefde in de postproductie alleen de tegeltjes voor een haai te vervangen.

Heeft jouw videoclip ook de nodige special effects nodig? Laat het ons weten en neem contact op om een biertje te pakken! We horen graag wat je plannen zijn, zodat we kunnen sparren over hoe we jouw muziekvideo tot leven kunnen brengen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Koen Romeijn recommends Sebastiaan SpijkerOlivier van der Kruijf recommends Sebastiaan Spijker