Solarfall 2017: Aftermovie

Home / Releases / Solarfall 2017: Aftermovie

Solarfall 2017: Aftermovie

Diep en donker in de Victorie

Op 11 november 2017 werd in de Victorie voor de derde keer het jaarlijks terugkerende duistere black en doom metal festival van Alkmaar en omstreken georganiseerd. Eerder dit jaar draaide we daar ook al de aftermovie van Stonerfall.

De line-up loog er dit jaar dan ook niet om: Morgivor opende met een expressieve vorm van Black/Death Metal de avond. Met invloeden van van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division schudde ze Alkmaar wakker. Ze werden op de voet gevolgd door de Limburgse black-metal band Dood. De snelle riffs, diepe duisteren lage vocalen gingen door merg en been. Na deze twee openers werd het podium vrijgemaakt voor Kjeld, een Oost-Friese black-metal band die inspiratie haalt uit oude mythes en rituelen uit de Friese historie.

Het eveneens uit de Friesche moerassen afkomstige Gnaw Their Tongues gooide er in de tweede helft vervolgens een flinke bak eigenzinnige black/metalnoise voor gevorderden overheen, om daarna het podium vrij te geven aan Verwoed. Met een flink staaltje atmosferische black metal deed deze uiterst strakke live band aardig wat stof opwaaien. De avond werd afgesloten door headliner Emptiness, een heerlijk duistere atmosferische black- en death-metal band, die naadloos overging in gothic, vintage synths en galmende gitaarwolken.

Like ons op Facebook

Geen moment van ons missen?

Regelmatig posten we updates van waar we mee bezig zijn. Like ons op Facebook en mis niets! Vergeet ook niet de andere bandleden over ons te vertellen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Bleeding Gods: From Feast To BeastBleeding Gods: From Feast To Beast