Spartan: Elysium – Achter de schermen

Home / Backstage / Spartan: Elysium – Achter de schermen

Spartan: Elysium

Achter de schermen bij de opnames

Gisteren waren de opnames van Spartan’s eerste muziekvideo. Later dit jaar komt het nieuwe album uit, waarop deze vette track ook ten gehore zal zijn. Zoals op de foto’s goed te zien is zat het weer mee en hadden we een lekkere zonnige droge dag voor de opnames. Er waren wel gruwelijk veel wespen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was even hard werken, maar we hebben wel alles in een dag kunnen filmen. ’s Ochtends hebben we aan het meertje bij ’t Wed een aantal scenes geschoten. Deze beelden zullen nog flink nabewerkt gaan worden, om de juiste sfeer neer te zetten en een hoop van de rommel en andere parkbezoekers in de achtergrond weg te poetsen en aangevuld worden met divers fotomateriaal. Het concept voor het scenario van de video is gebaseerd op de lyrics en verteld het verhaal van een strijder die samen met gevallen kameraden wacht bij de rivier Styx op de veerman Charon. Er zal nog wel wat tijd gaan zitten in de post-productie.

De overheerlijke lunch was verzocht door The Cake Chaser. Dat was geweldig geregeld en gaf een lekkere break tijdens de volle dag.

Toen we klaar waren bij het meertje hebben we alle spullen opgepakt en zijn we een stuk verderop gaan staan voor de bandbeelden. Dan merk je pas hoe handig zo’n bolderkar is in het losse zand. Het verplaatsen van een mondharmonica is dan wel een stuk handiger dan een complete drumkit.

Aan het einde van de dag was het zweten voor de band. In de volle zon hebben we take na take gedraaid en zijn we geëindigd met de drumpartijen. Rennen door het losse zand met de steady-cam was ook erg goed voor de conditie. Daardoor hebben we dynamische beelden kunnen schieten die in de montage eruit zullen knallen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Apophys: Red PlanetSpartan: Elysium