Spartan: Elysium – Muziekvideo release

Home / Releases / Spartan: Elysium – Muziekvideo release

Spartan: Elysium

Muziekvideo release

De eerste muziekvideo van Spartan, getiteld “Elysium” ziet vandaag het licht. Het nummer verschijnt op het album “The Fall Of Olympus“, welke later dit jaar zal uitkomen. Vol verwachting kijken we dan ook uit naar de andere tracks op dit brute album. Spartan is een mythologische power/death metal band uit Haarlem met onder andere invloeden van Iced Earth, Amon Amarth, Children of Bodom, In Flames, Killswitch Engage, Symphony X en Rotting Christ.

Het concept van de muziekvideo is samen met de band ontwikkeld en verteld het verhaal van een strijder die samen met gevallen kameraden wacht bij de rivier Styx op de veerman Charon.

De video is in z’n geheel in een dag buiten op locatie geschoten, bij een meertje dat omricht is met duinen en een bosgebied. Deze veelzijdige locatie vormde de ideale basis voor het verhaal. De beelden van de band zijn geschoten op een nabijgelegen plek tussen een groep oude, dode bomen. Dit geeft de beelden van de band het grimmige karakter, dat uitstekend aansluit bij de muziek.

In de post-productiefase zijn de sfeerbeelden van het verhaal grotendeels aangevuld met digitale composities en zijn verschillende achtergrond elementen weggehaald om daarmee de mythologische setting te creëren. De oorspronkelijk overdag gefilmde beelden zijn met behulp van color grading teruggebracht naar een schemerige, donkere look, die aansluit bij de onderwereld van het concept.

Like ons op Facebook

Geen moment van ons missen?

Regelmatig posten we updates van waar we mee bezig zijn. Like ons op Facebook en mis niets! Vergeet ook niet de andere bandleden over ons te vertellen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Spartan behind the scenesSpartan: Elysium - Visual effects breakdown