Spartan: Elysium – Visual effects breakdown

Home / Backstage / Spartan: Elysium – Visual effects breakdown

Spartan: Elysium

Een korte visual effects breakdown

De trukendoos van Adobe After Effects is weer opengetrokken om het concept van de Griekse mythologische vertelling van Charon en de rivier Styx visueel gestalte te geven. De beelden voor het concept van de video waren geschoten bij een recreatieplas in Noord-Holland, op een warme na-zomerse dag. Om de beelden een nachtelijke, mysterieuze sfeer te geven zijn in de post-productie fase mist en wolken toegevoegd en zijn de beelden middels color grading tot de half-schemer van de onderwereld teruggebracht.

Tijdens de opnames waren we niet de enige die zich rond het meer vertoefde, dus zijn er een hoop wandelaars uit de achtergrond weggepoetst. Ook de vuilnisbakken en ander aanwezig straatmeubilair moest worden verwijderd om met de beelden het concept van de video goed naar voren te laten komen.

Naast het opschonen van de achtergrond zijn er digitaal ook heel wat extra helmen, zwaarden, speren en schilden toegevoegd om de oevers van het meer om te toveren tot de oevers van de rivier Styx waar gevallen strijders wachten op de boottocht. Ook de Griekse munten die de strijders moeten betalen voor de overtocht zijn later aan de beelden toegevoegd. Zelfs de boot en Charon zijn volledig digitaal als compositie in beelden opgenomen.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Spartan: ElysiumAnybody: Seven Seas - Behind the Scenes