STEENkoud: Liefde (No Gordon) – Achter de schermen

Home / Backstage / STEENkoud: Liefde (No Gordon) – Achter de schermen

STEENkoud: Liefde (No Gordon)

Achter de schermen bij de opnames

Het was bitterkoud! De rijp was nog bevroren op deze vroege februari ochtend. Samen met de jongens van STEENkoud begonnen we aan de opnames van Liefde (No Gordon) in het Heerhugowaardse bos met de eerste scène. Camiel wordt wakker in een boom aan een parachute en weet niet meer hoe hij daar gekomen is. In werkelijkheid hing Camiel maar anderhalve meter boven de grond, maar door de juiste framing en de relatief jonge bomen in de achtergrond leek het alsof hij hoog in de boomtop hing.

Dennis had het wat minder prettig. Op papier zag het er leuk uit om wakker te worden in de sloot, maar we moesten lettelijk een wak in de sloot slaan omdat het ’s nachts gevroren had. De zon was ook nog maar net op. Door z’n wetsuit hield Dennis het wel een tijd vol, maar toen hij z’n hoofd onder water moest duwen was dat toch wel erg fris. Ondanks alle ontberingen hield Dennis het goed vol in de vrieskou. Respect!

Op het strand in Egmond aan Zee was het ook niet veel warmer. Michel trok met zijn blote bast aardig wat bekijks van de vele strandgangers die op deze zaterdagochtend op het strand waren komen uitwaaien. Na de lunch zijn we doorgereden naar Koog aan de Zaan. Onder de snelweg A8 zit een Wall of Fame, een vrijplaats om legaal graffiti te kunnen spuiten, waar de kleurrijke muurschilderingen zorgen voor mooie achtergronden in de videoclip.

Dag twee van de opnames waren we ’s ochtends op bezoek bij de Longhorn Ranch in Akersloot, waar we het tweede deel van de openingsscènes buiten en in de bar hebben geschoten. ’s Middags hebben we de drumtracks weer in Koog aan de Zaag gefilmd. Omdat de graffitimuren onder de snelweg zitten stonden we in de schaduw, wat een erg fijn licht is om in te draaien. Je hebt daar geen last van de harde zon en hoeft overdag relatief weinig bij te lichten. Daarnaast sta je als het regent daar ook droog, waardoor je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden.

Voor de peeps, voor de fans!

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Cate Rox - Flames - Fire ElementsCate Rox: FLames - Visual effects breakdown