TheNAME: Draw the Line – Visual effects breakdown

Home / Backstage / TheNAME: Draw the Line – Visual effects breakdown

TheNAME: Draw the Line

Een korte visual effects breakdown

Vorige maand liet ik al een stukje zien van de visual effects breakdown van Black Rain, van Robby Valentine. Vandaag doe ik daar nog een schepje bovenop met deze breakdown. TheNAME’s Draw the Line heeft veel weg van Spartan’s Elysium. Niet verwonderlijk omdat beide clips immers gefilmd zijn op een flinke berg zand. De eerste in de Soesterduinen en de tweede op ’t Wed. Klein detail verschil is dat we bij theNAME niet weggestuurd waren door Co de Boswachter. Beide clips hebben de nodige special effects. Bij Draw The Line lag de uitdaging voornamelijk in het visualiseren van de vele Nemesissen die gedurende het verloop van de video verschijnen. In het begin van de clip was het er nog maar één. Dat was prima behapbaar, maar daarna werden het er meer. Veel meer. (En daarna extreem veel meer.)

Het concept van de video is gebaseerd op de geniepige manipulatie van mensen die ontstaat uit jaloezie. In de visualisatie wordt de hoofdpersoon dwarsgezeten door iemand anders en geforceerd daar iets aan te doen, maar vervolgens wordt het probleem alleen maar groter. Als de hoofdpersoon denkt er dan eindelijk vanaf te zijn komt het probleem alleen maar nog groter terug, totdat ze het niet meer pikt en vervolgens met al haar kracht de boel met de grond gelijk veegt. Deze metafoor heb ik gevisualiseerd aan de hand van een droomwereld, waarin de verschillende gebeurtenissen zich afspelen.

Om de wereld kracht bij te zetten zijn de wolken vervangen voor een tumulte lucht die naar gelang de video steeds meer tot uiting komt. Met behulp van een greenscreen op locatie konden de verschillende elementen los van elkaar gedraaid worden en later in de post-productie weer tot één geheel gemaakt worden. De vele Nemesissen kwamen tot leven door van lange takes veel verschillende fragmenten te selecteren en deze veelvuldig in de composities te gebruiken. De grote mensenmassa was door één en dezelfde actrice en met behulp van Adobe After Effects neergezet.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Monsters of Rock 2016, Geel (België)7 dingen waar je om moet denken bij green screen