Verhoog je gunfactor door je van een persoonlijke kant te laten zien

Home / Artikel / Verhoog je gunfactor door je van een persoonlijke kant te laten zien

Verhoog je gunfactor door je van een persoonlijke kant te laten zien

Alleen dan krijgt het voor elkaar

Je schrijft je suf op sociale media, maar er is geen hond die reageert op je berichten. Laat staan dat je berichten gedeeld worden. Je hebt het gevoel dat je ook daar continu de kar alleen moet trekken.

De hele tijd moet je zelf alles blijven aanwakkeren en moet je er zelf heel veel energie insteken om de boel op gang te houden. Natuurlijk, je bandleden doen ook wel wat, maar het meeste werk komt toch op jouw schouders aan. Het gevoel dat je er alleen voor staat voelt zwaar. Continu vraag je je af waarom niemand de berichten van je band deelt of reageert op die te gekke foto die je hebt geplaatst. Het lijkt erop dat niemand je kent of in je geïnteresseerd is, omdat het aantal volgers al een tijd is blijven steken. Lastig.

Zo kom je natuurlijk nooit onder de aandacht en val je uiteindelijk weer weg binnen de massa.

Maar… als je kritisch kijkt naar je berichten zou je ze zelf eigenlijk ook niet delen. Ja, dan is het ook niet zo gek als anderen dat ook niet doen. Elke post die je doet is een promotie en daar zit niemand eigenlijk op te wachten. Zolang jij in je berichten geen persoonlijke kant van jezelf laat zien, zal ook niemand zich echt met je kunnen gaan vereenzelvigen. Daardoor hebben je fans geen gevoel voor binding met jou en zolang dat er niet is, blijft het lastig om een relatie op te bouwen met je fans.

Omdat niemand je echt kent en zich met jou kan identificeren, zal niemand ook echt gemotiveerd zijn om iets van je te kopen. Zonder de gunfactor is het lastig om van je versgeperste cd’s af te komen.

Als je er niet voor zorgt dat rondom jou voldoende reuring is, zal je stem ook niet worden gehoord als je weer een nieuw album hebt uitgebracht.

De verkoop van je album begint immers al ver voordat je überhaupt een studio van binnen hebt gezien. Lang van tevoren moet je al bezig zijn om alles en iedereen op te lijnen voor het moment dat dan eindelijk je album uit is. Anders steek je een hoop tijd en geld in de opnames van een rete vet album dat uiteindelijk niemand wil hebben, simpelweg omdat niemand ook nog maar iets van je gehoord heeft.

Waarom zouden ze van je kopen? Ze kennen je niet eens!

Je zult er dan ook voor moeten zorgen dat je éérst op de radar van mensen komt, voordat je ook maar iets gaat proberen te verkopen. Dat is een proces dat tijd in beslag neemt. De releasedatum van je album is een dag waar je lang naar toe werkt en niet het moment waarop je pas met je marketing gaat beginnen.

Blijf in de aanloop naar de release de hele tijd publiceren op social media. Laat daarin vooral ook je persoonlijke kant zien door niet alleen je mening, maar ook foto’s en video’s van waar je al die tijd mee bezig bent te delen. Documenteer wat je doet en hoe vooral jij je met je muziek bezig houdt. (Trouwens ook handig voor als je straks een booklet moet vullen.) Studio reports zijn daarbij écht onmisbaar.

Blijf in je marketing niet alleen online bezig, maar drink ook eens een biertje met je fans, organiseer een meet’n’greet of een luistersessie in je oefenruimte om wat meer van jezelf aan de fan te laten zien. Zorg voor een stukje exclusiviteit onder je fans, zodat ze zich bijzonder gaan voelen en nog een tandje harder gaan lopen. Koppel een korte marketing actie aan je meet’n’greet in de studio en nodig je fans uit die het hardste schreeuwen. Als je dan ook nog zo slim bent om je hardcore fans hun ontmoeting met jou te laten filmen en weer online te posten creëer je gelijk weer een heleboel reuring om je heen en laat je zien dat je bereikbaar bent.

Ook interviews, gear-walkthroughs en breakdowns van nummers zijn trouwens uitstekende momenten om je van je persoonlijke kant te laten zien. Zeker als je de vragen in een interview bijvoorbeeld door fans zelf laat stellen. Door meer van jezelf vrij te geven en jezelf open op te stellen kun je veel makkelijker in contact komen met de mensen om je heen, waardoor de gunfactor ook weer gigantisch omhoog schiet.

Daarmee sla je iets van zevenendertig vliegen in één klap.

Samenvatting

Het ontbreekt enorm aan de gunfactor, waardoor jij steeds weer met een doos vol cd’s blijft zitten. Dat is niet de bedoeling. Lang voordat je ook maar iets probeert te verkopen moet je al op de radar van je fans staan. Mensen moeten geïnteresseerd raken in jou en enthousiast worden over waar je mee bezig bent. Als dan eindelijk maanden later het album uitkomt, staan ze in de rij om een exemplaar te kunnen bemachtigen. Dat bereik je alleen door continu te laten zien waar je mee bezig bent en je van een persoonlijke kant te laten zien.

Zet nu de volgende stap naar het trekken van volle zalen.

Wil jij succesvol worden met je band? Wil jij een platencontract bij een label binnenslepen? Wil jij groot worden en meer geld verdienen met je band? Wil jij regelmatig voor volle zalen kunnen optreden?

Werk dan volop aan de professionalisering en promotie van je band en mobiliseer je fans om naar je toe te komen.

Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan jij nu het volgende doen!

Alléén als jij écht wilt doorbreken bied ik jou een uur gratis coaching, waarin we jouw grootste uitdaging van dit moment bij de hoorns grijpen. In dat uur smeden we een krachtig plan waarmee jij de wereld gaat veroveren en kan doorbreken met je band.

Essentiële muziekvideo voorbereiding

Nog meer handige tips lezen? Lees dan ook het GRATIS handboek ESSENTIËLE MUZIEKVIDEO VOORBEREIDING

In dit overzichtelijke handboek lees je veel waardevolle tips die je helpen tijdens de voorbereidingen van je muziekvideo productie. Download direct het gratis handboek.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Creëer betrokkenheid en zorg dat je regelmatig in de publiciteit komtStel jezelf professioneel op