Zorg voor een overvloed aan professioneel promotiemateriaal

Home / Artikel / Zorg voor een overvloed aan professioneel promotiemateriaal

Zorg voor een overvloed aan professioneel promotiemateriaal

Dat heb je gewoon nodig, punt.

Door de tenten waar je optreedt wordt er geen ruk aan promotie voor je gedaan. Het beetje videomateriaal wat je hebt wordt niet gedeeld en weer weet niemand wanneer je eindelijk weer eens ergens staat te spelen.

De aandachtspanne van mensen is kort. Heel kort. Nog korter zelfs. Tegenwoordig wordt er nog weinig tijd besteed aan het lezen van tekst. Er moet minstens een flitsende foto of video bij om een beetje op te vallen. Dat maakt het lastig om onder de aandacht te komen bij je doelgroep. Je moet iets hebben dat van hoge waarde is, gemakkelijk te delen is en breed ingezet kan worden. Het liefst iets waar je steeds weer opnieuw naar kan kijken.

Helaas heb je alleen die met een iPhone geschoten beelden in die donkere kroeg, waar het begin van het nummer ook net niet op stond, omdat die dronken gast te laat op record drukte. Tja, daar maak je natuurlijk geen indruk mee bij de grotere labels. Die verwachten toch op z’n minst fatsoenlijk geproduceerd materiaal dat niet in een of andere donkere grot is geschoten. Om jou en je band aan het grotere publiek voor te kunnen stellen hebben ze fatsoenlijk videomateriaal nodig dat er niet al te amateuristisch uitziet. Een beetje speurend op je harde schijf kom je er al snel achter dat je eigenlijk nergens goed materiaal beschikbaar hebt dat direct op een website van een zaal gepubliceerd kan worden.

Shit. Daar sta je dan.

Dus, je hebt geen fatsoenlijke promo-, of muziekvideo die ter promotie van je band gebruikt kan worden. Dan kan een zaal je ook niet voorstellen aan het grotere publiek.

Mensen die jou nog niet van naam kennen zullen je ook niet veel beter gaan leren kennen als ze nog niets van je gezien of gehoord hebben. Het is dan verdomd lastig om mensen ervan te overtuigen dat ze bij je show langs moeten komen.

Als jij jezelf niet op beeld met video kan voorstellen, dan zal ook verder niemand kennis met je maken en gemotiveerd raken om naar je te komen kijken. Vervolgens sta je dan weer voor een lege zaal te spelen. Sta je dan eindelijk in een wat grotere zaal, komt er weer niemand opdagen. Dan kun je het wel vergeten voor de volgende keer. Bookers werken nu eenmaal graag samen met bands die publiek trekken en dat zal je keer op keer weer moeten bewijzen. Labels willen ook alleen maar bands tekenen die succes kunnen garanderen. Een lege zaal helpt daar totaal niet bij.

Om ervoor te zorgen dat men snel een goed beeld van je kan krijgen moet je er alles aan doen om goed geproduceerd promotiemateriaal te hebben, dat gemakkelijk is te verspreiden. Zorg dat je meer hebt dan alleen een zipje met alleen een schets van je bandlogo en wat oude foto’s. Zorg voor een kwalitatief goed promotiepakket met hoge resolutie beeldmateriaal dat eenvoudig ergens te downloaden is en verder verwerkt kan worden.

Je kunt tegenwoordig niet zonder een goede elektronische presskit die je continu up-to-date houdt met professioneel geschoten fotomateriaal, de laatste meest relevante informatie over je band en daarnaast voldoende audio- en videomateriaal.

Maak van je meest commerciële nummers professioneel geproduceerde muziekvideo’s en zet die online, zodat zalen die kunnen gebruiken op hun websites. Zorg dat jij en je band in die video’s echt van het beeld af knallen en als megasterren worden neergezet. Geen video met kneuterig acteerwerk of hobbymatig camerawerk, maar echt even een tandje hoger. Het gaat hier immers wel om jouw imago.

Zorg daarnaast dat je online een serie goed geproduceerde video’s hebt staan waar je jezelf, je band en je muziek voorstelt. Kwalitatief moet het een stapje verder gaan dan een beetje geinen met je iPhone in de oefenruimte. Zorg dat je in elke video een duidelijk herkenbaar beeld van jezelf neerzet en een duidelijke boodschap hebt. Verras je kijker en beloof fantastische shows die ze niet moeten missen.

Nodig vooral je kijker uit om je te blijven volgen op social media en te reageren op je video’s zodat er meer betrokkenheid ontstaat. Ontketen een discussie en zorg voor hier en daar wat reuring of controversie. Roep je kijker op om in beweging te komen en de video’s te delen, zodat jouw naam zich steeds verder kan verspreiden. Het moet voor iedereen echt über-makkelijk zijn om jouw bakkes overal te kunnen verspreiden. Zorg dat je continu in beeld blijft en dat je regelmatig nieuw videomateriaal blijft produceren.

Samenvatting

Tekst alleen is tegenwoordig niet meer voldoende om online de aandacht vast te houden. Er moet minstens een foto of video bij om op te vallen. Echter realiseer je je dat het jou ontbreekt aan voldoende hoogwaardig materiaal dat er een beetje fatsoenlijk uitziet. Met de amateuristische beelden die je hebt maak je geen indruk bij de labels en kan geen enkele zaal je op een behoorlijke manier voorstellen aan het grotere publiek. Dan houdt het natuurlijk snel op.

Je zult er dan ook alles aan moeten doen om goede promotie pakketten en elektronische presskits samen te stellen waar alles in zit wat een zaal nodig heeft om je te kunnen presenteren. Als jij er voor zorgt dat je alles netjes op een rijtje hebt en dat het gemakkelijk ergens te downloaden is, zonder dat een zaal daar het hele Internet voor hoeft af te speuren heb je gelijk al een streepje voor.

Zorg voor je fans dat je van de meest commerciële nummers muziekvideo’s produceert die overal online gedeeld kunnen worden en zorg dat je continu in de publiciteit bent met je band en je muziek. Maak voor de zalen een vette muziekvideo waarin een goed beeld wordt neergezet van jouw live-performance. Laat je in een videoserie van je persoonlijke kant zien en betrek je fans in je muzikale proces. Met voldoende reuring zorg je dat je in de spotlights blijft en dat men nieuwsgierig blijft naar waar je mee bezig bent. Dat zorgt ervoor dat ze niet kunnen wachten tot je volgende optreden of cd-release.

Zet nu de volgende stap naar het trekken van volle zalen.

Wil jij succesvol worden met je band? Wil jij een platencontract bij een label binnenslepen? Wil jij groot worden en meer geld verdienen met je band? Wil jij regelmatig voor volle zalen kunnen optreden?

Werk dan volop aan de professionalisering en promotie van je band en mobiliseer je fans om naar je toe te komen.

Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan jij nu het volgende doen!

Alléén als jij écht wilt doorbreken bied ik jou een uur gratis coaching, waarin we jouw grootste uitdaging van dit moment bij de hoorns grijpen. In dat uur smeden we een krachtig plan waarmee jij de wereld gaat veroveren en kan doorbreken met je band.

Essentiële muziekvideo voorbereiding

Nog meer handige tips lezen? Lees dan ook het GRATIS handboek ESSENTIËLE MUZIEKVIDEO VOORBEREIDING

In dit overzichtelijke handboek lees je veel waardevolle tips die je helpen tijdens de voorbereidingen van je muziekvideo productie. Download direct het gratis handboek.

Help ons om meer Rock- en Metalmuzikanten te bereiken en deel dit artikel met jouw vrienden.

Related Posts

Geef commentaar

Dynamo Metal Fest 2017 AftermovieStonerfall 2017: Aftermovie